Pas på Svindelmails! – Tips og Tricks

- 20/10/23


Vi har for nylig oplevet problemer med falske e-mails, der truer med at lukke din webmail, hvis du ikke reagerer inden for 48 timer. Husk, dette kommer ikke fra os!

Hvis du modtager en mistænkelig e-mail, så kan du gøre følgende:

Tjek indholdet: Lyder det for godt til at være sandt? Er det anderledes end de e-mails, du plejer at få? Det kan være svindel.
___
Tjek afsenderen: Hvis mailadressen ser ud som en privat e-mail eller hvis navnet ikke matcher mailadressen, vær forsigtig. Og pas på, hvis der mangler kontaktinformation.
___
Tjek links før du klikker: På PC kan du føre musen over linket for at se, hvor det fører dig hen. På mobil og tablet bør du åbne e-mailen på en computer, hvis muligt.
___
Søg afsenderens hjemmeside: Brug Google til at finde organisationen og tjek, om oplysningerne matcher dem i den mistænkelige e-mail.
___
Hvis du ved en fejl klikker på et fup-link: Luk straks din internetbrowser og afbryd forbindelsen til internettet før du går på nettet igen. På mobil Sluk WiFi og Mobildata.
___
Pas på med MitID: Tjek altid beløb og modtager, før du godkender en transaktion.

De fleste mailprogrammer har et spamfilter, der sorterer de fleste svindelmails fra. Men du kan også selv markere en mistænkelig mail som spam.

Svindlere søger ofte efter bankoplysninger. Hvis du ved en fejl deler dine bankoplysninger, så:

Spær dine konti med det samme.
Kontakt din bank. Der er en chance for at få dine penge tilbage.
Hold øje med dine konti og rapporter unormale transaktioner.
"Mit Digitale Selvforsvar" kan hjælpe

Forbrugerrådet Tænks app "Mit Digitale Selvforsvar" giver dig advarsler om falske e-mails. Du kan også indrapportere dem, du modtager, og få notifikationer om andre falske e-mails.

Mvh. GVD Antenneforening
Tilbage til oversigten