Dødsfald - Niels Christensen

- 02/04/20


Dødsfald
Niels Christensen, 78 år.
Vores tidligere mangeårige formand og tilsynsførende for Gug-Visse-Dall Antenneforening, Niels Christensen, er gået bort.

Fra hjemmet på Agrihøj i Visse var Niels i 1976 med til at grundlægge Gug-Visse-Dall Antenneforening, og som formand viste han de næste mere end 25 år et helt særligt talent for at indgå favorable aftaler med kabel-tv-leverandører. En lun, venlig, underspillet facon sammen med en helt speciel forhandlingsteknik gjorde, at vi i antenneforeningen havde fat i mange tv- kanaltilbud langt tidligere og på væsentligt bedre vilkår end mange andre antenneforeninger.

Niels var i 1986 med til at planlægge en større anlagt ”tag-selv-aktion”, hvor Gug-Visse-Dall var forgænger for at bryde monopolet på at distribuere satellit-tv i kabel-tv net. Således var vores antenneforening den første til at modtage nyhedskanalen CNN i Danmark. Senere i 1999 var Niels, sammen med en forudseende bestyrelse, blandt de første antenneanlæg til at udvide med returvej og internet. 

I samarbejde med den amerikanske virksomhed Cisco, århusianske NetDesign og Sonofon satte Niels for alvor foreningen på det globale landkort ved i 2001 at udbyde lokal IP-telefoni i dækningsområdet. Han var på mange måder en foregangsmand for de brugerejede antenneforeninger.

Niels Christensen var født og opvokset i Aalborg i en håndværkerfamilie, og han efterlader en datter, tre bonusbørn samt to børnebørn og tre bonusbørnebørn.

Ære være hans minde.
Bestyrelsen GVD Antenneforening
Tilbage til oversigten